EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

 

 
<< < 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>
 

POMAGAJMO OTROKOM IZ SOCIALNO OGROŽENIH OKOLIJ DOŽIVETI NEPOZABNE POČITNICE

28. jan. 2019

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in OMV Slovenija februarja že drugo leto zapored skupaj sodelujeta pri humanitarnem programu Pomežik soncu®, v sklopu katerega poletne počitnice preživijo številni otroci iz socialno ogroženih družin in tisti s posebnimi potrebami. V projektu lahko tekom februarja sodelujejo tudi vsi člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE, in sicer z donacijo svojih točk zvestobe, ki se bodo ob koncu akcije pretvorile v sredstva za zagotavljanje brezskrbnih počitnic otrok. Akcijo bo OMV Slovenija začel s podaritvijo milijona točk zvestobe.

  Preberi več > 
 

Podelitev priznanja FACA LETA 2018

3. jan. 2019

Kdo so otroci, ki spreminjajo svet okoli sebe?

Otroci so neizčrpen vir navdiha, pa vendar njihovo navihanost in srčnost, razigranost in predanost pogosto spregledamo ali jemljemo za samoumevne.

Zakaj torej ne bi poiskali, prepoznali in nagradili tudi otroke, ki izstopajo, ki imajo poseben talent, ki so navdih mladim, pa tudi starejšim?

Otrokom, ki so si med letom prislužili priznanje faca meseca, so v četrtek, 27. decembra, v Lutkovnem gledališču Ljubljana podelili še priznanje Faca leta 2018.

Nagrajencem jih je izročil častni pokrovitelj izbora predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.   Preberi več > 
 

CAPRISOV HLADILNIK TOPLEGA SRCA LETOS REKORDEN: ZBRANIH 14 TISOČ EVROV IN VEČ KOT 3 TONE PRAZNIČNIH DOBROT ZA DRUŽINE V STISKI Z OBALE.

3. jan. 2019

Ekipa Radia Capris danes zaključuje dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca. Skupaj s poslušalci je tudi v tem prazničnem decembru poskrbela, da je Hladilnik toplega srca že tretje leto zapored postal največja dobrodelna akcija na Obali. Akcija je tudi letos ogrela številna srca in z zbranimi donacijami pričarala številne tople otroške nasmehe.

»Letošnja akcija je bila rekordna v vseh pogledih. V primerjavi z lani smo zbrali še enkrat toliko živil in ostalih pripomočkov za družine v stiski z Obale, letos pa smo prvič omogočili tudi sms doniranje. Do tega trenutka smo našteli že 14 tisoč evrov zbranih sredstev, čeprav bo končna vsota znana šele po praznikih. Sredstva bodo namenjena Zvezi prijateljev mladine Slovenija, ki bo družinam z Obale pomagala skozi vse leto,« je zadovoljen Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

Seštevki in polno skladišče kažejo, da se je v teh tednih nabralo več kot 3 tone prazničnih dobrot, igrač in izdelkov za osebno nego. Akciji se je s finančnimi donacijami pridružilo tudi nekaj podjetij: restavracija Rizibizi iz Portoroža je z dobrodelno večerjo v hladilnik namenila dodatnih 2 tisoč evrov, donacijo v višini 3 tisoč evrov je prispeval Casino' Riviera, Luka Koper je na predbožični dan predala ček v višini 5 tisoč evrov, Kamarin bar pa še dodatnih 200 evrov sredstev.

  Preberi več > 
 

Za osebnost Primorske v decembru 2018 je bila izbrana Novogoričanka, ki je nerazdružljivo povezana z delovanjem Zveze prijateljev mladine Slovenije.

3. jan. 2019

Naše korenine nas zaznamujejo, tako to je. Tudi Ivo Devetak so. Rojeno v delavsko kmečki družini, eno od treh hčera. Niso živeli v izobilju, a tudi v pomanjkanju ne. In naučili so se pomagati šibkejšim. "To je naloga tistih, ki so 'močnejši', bodisi v moralnem ali materialnem smislu," pove zmagovalka.

 

Iva Devetak je že upokojena, a še vedno Zvezi prijateljev mladine v Novi Gorici pripada z vsem srcem in zdaj MDPM za Goriško že drugi mandat vodi prostovoljno. Nominirali smo jo, saj je Novogoričanka Iva Devetak nerazdružljivo povezana z delovanjem v Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Pod njenim vodstvom je prerasla v zvezo, ki je močno zaznamovala delo z otroki in mladimi, mnogim pomagala pri različnih dejavnostih in jim na obraz pričarala nasmeh. Ob tem pa je aktivna prostovoljka na področju številnih drugih socialnih programov vse od svoje mladosti. Za svoje prizadevno delo je prejela številna priznanja in nagrade na lokalni in državni ravni. Nazadnje - v decembru - plaketo Državnega sveta Republike Slovenije kot prostovoljka leta. In seveda naziv osebnosti Primorske meseca decembra, ki ga je bila iskreno vesela.

 

Njeni fantje, mož in dva odrasla sinova, vsi predani športu, se zmage zagotovo veselijo skupaj z njo. Tako kot so njo učili starši, tako je svoja otroka naučila tudi sama. Da naj bo "vedno taka, da lahko sleherno minuto vsakogar mirno pogleda v oči", so jo učili. In je. S pokončno hrbtenico za pomočjo tistim, ki pomoč potrebujejo.

 

  Preberi več > 
 

PODJETNOST V GIMNAZIJI - PROJEKT PODVIG

1. jan. 2019 Na povabilo Zavoda za šolstvo RS smo v lanskem letu pristopili k partnerstvu v projektu »Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah« (krajše »Podjetnost v gimnazijah« ali »Podvig«). Ključni cilj projekta je razviti in preizkusiti model celostnega razvoja kompetence podjetnosti* in njenih 15-tih pod-kompetenc** pri dijakih skozi medpredmetno povezovanje ter sodelovanje z okoljem in širšo skupnostjo.   Preberi več > 
 

OBVESTILO

21. dec. 2018

Drage prijateljice in prijatelji.

Tudi ekipa Zveze prijateljev mladine Slovenije si bo čez božične praznike malo odpočila.
Na vaše klice in e-pošto bomo odgovarjali z zamudo, zagotovo pa po novem letu.

Hvala vam za številna darila, ki ste jih namenili otrokom in družinam v stiski. Hvala vam tudi za razumevanje.

Želimo vam mirne in tople praznike.

Upamo, da bomo v naslednjem letu še naprej skupaj delili srečo!

 

Ekipa ZPMS

  Preberi več > 
 

POLEPŠAJMO PRAZNIKE NAJMLAJŠIM

20. dec. 2018

December je čas prazničnih nakupov, ko otroke obdarijo in presenetijo kar trije praznični možje. V Baby Centru že 27 let skrbno izbiramo kakovostne, zabavne in didaktične  igrače ter oblačila in obutev, ki v mrzlih zimskih dneh zapolnijo marsikateri darilni zavoj. Da bi presenečenje pod smrekico pričakalo čim več otrok, smo v sredo, 19. 12. 2018, Zvezi prijateljev mladine Slovenije predali poseben dobrodelen paket, ki bo z našo pomočjo razveselil tudi malčke družin, ki so se znašle v stiski.

  Preberi več > 
 

2.000 EVROV DONACIJ ZA DRUŽINE V STISKI Z OBALE

14. dec. 2018 Včeraj zvečer je Radio Capris v restavraciji Rizibizi iz Portoroža ponovno razprodal dobrodelno večerjo, ki je organizirana v sklopu največje dobrodelne akcije Hladilnik toplega srca. Zbralo se je rekordno število rezervacij, kar skupno pomeni 2.000 evrov donacij za družine v stiski z Obale. Za meni s petimi hodi je poskrbel glavni kuhar Tomaž Bevčič, ki je prisotne navdušil tako z okusi, kot izgledom krožnikov. V kolektivu priznane restavracije vsako leto velikodušno podprejo Caprisov dobrodelni projekt, saj verjamejo, da je pomagati nekaj najlepšega.  Preberi več > 
 

PREDSEDNIK PAHOR: "KREPITEV SOCIALNE POVEZANOSTI JE V NAJBOLJ ELEMENTARNEM DRŽAVNIŠKEM INTERESU"

13. dec. 2018
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je priredil sprejem za predstavnice in predstavnike humanitarnih organizacij Nacionalnega foruma humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS). Pred sprejemom je predsednik republike s predstavniki upravnega odbora NFHOS spregovoril o ključnih problemih in neizkoriščenih priložnostih delovanja humanitarnih organizacij.
  Preberi več > 
 

DRUGO LETO DOBRODELNEGA PROJEKTA SNEŽNE KEPE SREČE

13. dec. 2018


V znamenju prazničnega vzdušja podjetji Henkel in Mercator, že drugu leto zapored najavljata skupno dobrodelno akcijo Snežne kepe sreče, ki se bo zaključila januarja 2019. S svojo dobrodelnostjo bodo sodelovali vsi kupci proizvodov Persil, Silan in Somat, ki bodo v času trajanja akcije opravili nakup na kateremkoli Mercatorjevem prodajnem mestu v Sloveniji. Z zbranimi sredstvi bo Zveza prijateljev mladine Slovenije otrokom, katerim starši ne morejo privoščiti zimskih radosti, omogočila  nepozabno zimovanje.

 

  Preberi več > 
 

VARUHINJA OB DNEVU ČLOVEKOVIH PRAVIC POZVALA K SODELOVANJU PRI UVELJAVLJANJU ČLOVEKOVIH PRAVIC

12. dec. 2018
Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je v petek, 7. 12. 2018, na sprejemu v počastitev dneva človekovih pravic, ki ga obeležujemo 10. decembra, sprejela najvišje predstavnike vseh vej oblasti, diplomatskega zbora, civilne družbe, nacionalnih in verskih skupnosti.

  Preberi več > 
 

VEČ KOT 43 TISOČ EVROV ZBRALI V VIKENDU PRAZNIČNE DOBRODELNOSTI

11. dec. 2018

Po lanskem izjemnem odzivu je Razvedrilni program Televizije Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenija, ki ima že več kot 60 let izkušenj v humanitarnem delovanju in je bila v raziskavi Trusted Brand prepoznana kot najbolj zaupanja vredna humanitarna organizacija v Sloveniji, že drugo leto zapored izpeljal projekt Dobrodelni vikend.


Med 7. in 9. decembrom 2018 so v oddajah Vem!, Slovenski pozdrav, Vse je mogoče in Vikend paket s pomočjo gledalcev, tekmovalcev in partnerja projekta, podjetja Lidl Slovenija, za osem družin v stiski zbrali kar 43.181 evrov.

  Preberi več > 
 

PODELITEV PLAKET DRŽAVNEGA SVETA RS NAJZASLUŽNEJŠIM DRUŠTVENIM DELAVCEM IN DELAVKAM – PROSTOVOLJCEM IN PROSTOVOLJKAM Z RAZLIČNIH PODROČIJ DELOVANJA.

10. dec. 2018


V Državnem svetu RS je v petek, 7.decembra 2018, potekala podelitev plaket Državnega sveta RS najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja.

 

Zbrane je nagovoril podpredsednik Državnega sveta, Matjaž Švagan. Med prejemniki plaket sta bila tudi ga. IVA DEVETAK in g. NACE BREITENBERGER.

  Preberi več > 
 

RIŠEM ZA PRIJATELJA 2018

10. dec. 2018

 

V Citycentru Celje se je 20. 11. 2018 zaključila akcija Rišem za prijatelja 2018. Citycenter Celje je v projektu zbral 3.600 € in podelil Zvezi prijateljev mladine Slovenije v obliki šolskih potrebščin  Preberi več > 
 

Otvoritev razstave Siva kučma, bela brada ob 70-letnici praznovanja dedka Mraza

5. dec. 2018

V Muzeju narodne osvoboditve Maribor smo v torek, 4. decembra 2018, ob 18. uri odprli razstavo Siva kučma, bela brada. Razstava je nastala v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in je posvečena 70-letnici praznovanja dedka Mraza. Odprtja razstave se je udeležil tudi dedek Mraz osebno.

 

  Preberi več > 
<< < 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke