EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

 

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>
 

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE USPEŠNA NA EVROPSKEM NIVOJU

24. apr. 2019

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je članica Eurochild-a, mreže organizacij, ki delajo z in za otroke po vsej Evropi ter si prizadevajo za družbo, ki spoštuje otrokove pravice. Temelj dela Eurochild-a je Konvencija Združenih narodov o otrokovih pravicah. Eurochild ima 171 članic (organizacij in posameznikov) iz 34 evropskih držav.

  Preberi več > 
 

NAJGRAJENCI NATEČAJA EVROPA V ŠOLI 2018 / 2019

24. apr. 2019

NAGRAJENCI NATEČAJA EVROPA V ŠOLI 2018 / 2019

  Preberi več > 
 

PROSTOVOLJCI NOVARTISA UREJALI LETOVIŠČE V OKVIRU POBUDE POMEŽIK SONCU®

17. apr. 2019

PROSTOVOLJCI NOVARTISA UREJALI LETOVIŠČE V OKVIRU POBUDE POMEŽIK SONCU®


Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že dvajseto leto organizira humanitarni program Pomežik soncu®. V obdobju od leta 1999 smo skozi program zbrali več kot 2 milijona eur, na brezplačno letovanje pa je odšlo več kot 11.000 otrok. Letošnje leto smo z zbiranjem sredstev še posebej uspešni – z RTV Slovenija smo minuli vikend zbrali dobrih 40.000 eur. Zbiranje sredstev teče naprej in da bomo čim bolj uspešni, pripravljamo dobrodelni koncert DAN ZA ROCK, ki bo 8. junija na Kongresnem trgu. Skupaj s pevskim zborčkom Rock mulčki bodo zapeli znani glasbeniki - Dan D, Vlado Kreslin, Fed horses, Zoran Predin, Čedahuči in Rudi Bučar.


Da bodo otroci preživeli počitnice v lepem in urejenem okolju pa je že tradicionalno poskrbelo podjetje Lek (Novartis) s svojimi prostovoljci v enem izmed letovišč, v Pacugu.


 

 

  Preberi več > 
 

POČITNIŠKO VARSTVO

15. apr. 2019

Dragi prijatelji

Poletje je morda res še daleč, a starši že iščete informacije o POČITNIŠKEM VARSTVU.

Zato bo spletni časopis za otroke – ČASORIS, za vas objavljal čim več informacij na to temo.

Vabimo vas k prebiranju spletnega časopisa.

Vsa društva in zveze pa vabimo, da čim več informacij o počitniškem varstvu sporočite na: Časoris urednik@casoris.si.


 

   Preberi več > 
 

ZAPOSLIMO STROKOVNEGA SODELAVCA II (M/Ž)

11. apr. 2019

ZAPOSLIMO STROKOVNEGA SODELAVCA II (M/Ž)

(za določen čas 12 mesecev oz. do vrnitve delavke s porodniškega dopusta)

 

  Preberi več > 
 

29. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

8. apr. 2019

29. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT: ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM


V ponedeljek, 8. aprila, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 29. nacionalnega otroškega parlamenta (NOP). 114 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Šolstvo in šolski sistem. Uvodoma jih je pozdravila podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije ga. Tina Heferle. Spodbudne besede sta mladim parlamentarcem namenila tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, Darja Groznik in predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.


Ga. Tina Heferle je povedala: »Bodite pogumni in drzni. Bodite aktivni in inovativni. Izkoristite različne priložnosti in možnosti. Ne pozabite, da si lahko znanje pridobite že z izmenjavo med vrstniki ali se različnih veščin naučite od staršev. Ohranite samokritičnost, razum in zaupanje vase. Ob tem pa ostanite pošteni in pravični.«

  Preberi več > 
 

OTROCI ZVEZE PRIJATELJEV MLADINE MARIBOR ZAIGRALI NA LJUDSKEM VRTU Z NOGOMETAŠI NK MABRIBORA IN PODPRLI INICIATIVO #ŽOGAZBLIŽUJE

28. mar. 2019

Otroci Zveze prijateljev mladine Maribor zaigrali na Ljudskem vrtu z nogometaši NK Mabribora in podprli iniciativo #ŽogaZbližuje


Mariborski stadion Ljudski vrt v partnerstvu z družbo Mastercard kot prvi v Sloveniji nudi še več prostora družinam, kjer se družine med seboj povezujejo, ustvarjajo spomine in tkejo posebne vezi


Ljubljana, 27. marec 2019 – Zveza prijateljev mladine Maribor je z veseljem sprejela povabilo k iniciativi #ŽogaZbližuje, ki jo je družba Mastercard v sodelovanju z NK Maribor lansirala na včerajšnji okrogli mizi. Po uvodni predstavitvi projekta so udeleženci stopili skupaj na družinski sektor stadiona in med nogometno vajo z nogometaši NK Maribora navijali za otroke Zveze prijateljev mladine Maribor. Med igranjem s priznanimi nogometnimi igralci NK Maribor, kot so Marcos Tavares, Dino Hotić, Amir Dervišević, Denis Klinar, Dare Vršič in Felipe Santos, so se otroci zabavali ob atraktivnih točkah z nogometno žogo in tako doživeli neprecenljive trenutke s svojimi idoli.

  Preberi več > 
 

SKUPAJ ZA ODGOVOREN ODNOS DO PITA

26. mar. 2019

Zveza prijateljev mladine Slovenije bo v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola v aprilu s svojimi izvajalci sodelovala na osmih dogodkih po Sloveniji s skupnim naslovom "Dan brez alkohola", ki jih organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje.


Dogodki, ki bodo potekali v Vipavi, na Ravnah na Koroškem, v Celju, Luciji, Mariboru, Murski Soboti, Kočevju in v Kranju, bodo namenjeni osveščanju o projektu SOPA in pogovoru o zdravih življenjskih izbirah. V sklopu zanimivega programa bodo obiskovalci lahko dobili informacije o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, o posledicah čezmernega pitja ter o virih pomoči v regiji oziroma Sloveniji, predstavili pa bomo tudi naše druge dejavnosti. Na dogodkih bodo sodelovali tudi Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza paraplegikov Slovenije, Šent, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije, ki so prav tako vključeni v projekt SOPA.


 

  Preberi več > 
 

45. SKUPŠČINA ZVEZE PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE

25. mar. 2019

45. skupščina Zveze prijateljev mladine Slovenije


V petek, 22. marca 2019, je potekala 45. skupščina Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). V uvodu je predsednica ZPMS Darja Groznik izpostavila delo zveze v minulem letu in začrtala delo v prihodnje.


Skupščina je sprejela program dela in finančni načrt ZPMS za leto 2019. To bo še naprej temeljilo na prilagajanju trenutnim družbenim razmeram in vodenju programov, ki otrokom in družinam zagotavljajo možnosti za zdrav in kvaliteten razvoj.

  Preberi več > 
 

IŠČEJO SE VZGOJITELJI IN ANIMATORJI ZA POLETJE 2019

22. mar. 2019

  IŠČEJO SE VZGOJITELJI IN ANIMATORJI ZA POLETJE 2019
  PRIJAVE ŽE POTEKAJO
  ZADNJI ROK JE 31. marec

K sodelovanju vabimo prostovoljce, ki bi kot vzgojitelji ali športno rekreativni vzgojitelji želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki

  Preberi več > 
 

Klub zvestobe OMV SMILE & DRIVE bo omogočil brezplačne počitnice za več kot šest avtobusov otrok

20. mar. 2019

V dobrodelni akciji je OMV Slovenija skupaj s člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE tudi letos zbiral točke zvestobe za otroke iz socialno ogroženih družin.

Več kot 12 milijonov točk zvestobe je bilo doniranih Zvezi prijateljev mladine Slovenije in humanitarnemu programu Pomežik soncu®.

Dobrodelna akcija obeležuje 5. rojstni dan Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE.

  Preberi več > 
 

13. akcija NIVEA Podarite nam modro srce je zaključena.

14. mar. 2019

Zaključni dogodek 13. akcije NIVEA Podarite nam modro srce: “Nikoli ne obupajte nad svojimi sanjami”


NIVEA je v akciji Podarite nam modro srce skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že 13. leto zapored pomagala otrokom iz socialno šibkejših okolij na poti do izobrazbe in tudi tokrat učni sklad NIVEA obogatila za 20.000 evrov. NIVEA je ček simbolično predala na zaključnem dogodku akcije v hotelu Austria Trend Hotel. Letošnji ambasadorji akcije so goste dogodka navdihnili s svojimi dobrosrčnimi zgodbami, štipendistki učnega sklada pa sta obiskovalce s svojim nastopom ganili do solz.

  Preberi več > 
 

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE PRAZNUJE 66 LET!

1. mar. 2019

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE PRAZNUJE 66 LET!


»ZPMS je odigrala zgodovinsko vlogo na naših tleh, kar zadeva življenje otrok,« Darja Groznik, predsednica ZPMS.


Ena najbolj spoštovanih humanitarnih organizacij v Sloveniji - Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), je bila ustanovljena 1. marca 1953. S tem pa danes obeležuje častitljivih 66 let!


 
 

  Preberi več > 
 

IŠČEMO FACO LETO

22. feb. 2019

Izbor za FACO LETA 2019 se nadaljuje!

Spet bomo vsak mesec iskali in predstavljali otroke, ki nas navdihujejo.

Otroci so neizčrpen vir navdiha, pa vendar, njihovo navihanost, srčnost, razigranost in predanost pogosto spregledamo ali jemljemo za samoumevne.

Zakaj torej ne bi poiskali, prepoznali in nagradili otrok, ki izstopajo?

Lansko leto je tako spletni časopis ČASORIS prvič zbiral in nagradil face meseca. Žirija je iskala in prepoznala otroke, ki izstopajo, ki imajo poseben talent in so navdih mladim in starejšim.

  Preberi več > 
 

PODARIMO KNJIGE

29. jan. 2019

Sklepni dogodek osemnajste dobrodelne akcije

»Podarimo knjige«

29. januar 2019 ob 11.00 uri

Trubarjeva hiša literature, Ljubljana

 

 

AVSTRIJA KREPI MEDSOSEDSKE VEZI S SLOVENIJO S KNJIŽNIM PAKETOM

 

Ljubljana, 29. januar 2019: Avstrijska veleposlanica, mag. Sigrid Berka, in predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu, dekan Ivan Olip, sta danes dopoldne v prostorih Trubarjeve hiše literature v Ljubljani devetim nevladnim in nedobičkonosnim ustanovam na področju Republike Slovenije in Slovenski čitalnici v Čabru na Hrvaškem podarila pester izbor knjig slovenskih in avstrijskih avtorjev in avtoric. Knjige v vrednosti 50.000 evrov so prejele organizacije, ki so dejavne na socialnem, kulturnem ali izobraževalnem področju.

  Preberi več > 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke